Преместване на дома с котка

Полезна статия за преместване на дома с котка към услугата „Преместване на дома“ от Ненчовски ЕООД.

Подготовка за преместване с котка

Тази статия има за цел да Ви информира относно правилния начин за преместване на любимеца. За точния подход преди и след появата на хамалската фирма. Би било чудесно, ако успеете да намалите стреса при преместване на дома и да спестите отрицателни реакции на котето като агресия към хора, унищожаване на тапицерия и мебели, страх, нервно мяукане и криене.

За да постигнете добри резултати, последвайте стъпките посочени по-долу:

  • Транспортна чанта/ клетка

Котката Ви ще трябва да прекара известно време в транспортна чанта при пътуването и може би в новия дом (докато разопаковате и подреждате). Следователно, няколко седмици преди преместване на дома запознайте котарака с нея. Колкото по-рано, толкова по-добре. Ако животното няма интерес към новия предмет или изпитва страх, сложете наградка вътре и я оставете сама да я намери. Преместете храната, водата и любимата играчка вътре или в близост до клетката.

  • Кашони и сакове

Тези приспособления също трябва да станат нещо нормално за погледа на котката Ви. Не е добре да ги извадите и да започнете да събирате багажа в тях веднага. Пригответе ги възможно най-рано и запознайте животното с тях. Всички сме гледали клипчета с котки които се крият в кашони. Играйте си до кашоните, давайте наградки и постепенно този предмет ще бъде асоцииран с нещо приятно и любимо. Според характера на домашния Ви любимец, процеса може да отнеме от 2-3 дни до 2 седмици.

  • Рутина
преместване-на-дома-с-котка-7

Поддържането на рутината показва на косматия Ви любимец, че нещата не са се променили значително. Това означава, че храненето и времето за игра трябва да продължават да се изпълняват в конкретно време през деня. Всеки ден, без прекъсвания. Чувството за сигурност се гради от голяма част на рутината и вниманието. Освен, че поддържате котето в добро емоционално състояние, това Ви позволява да следите количеството храна което животното приема всеки ден.

Как да преместите котката в новия дом?

  • Настрана от преместването

При появата на хамалите вече трябва да сте преместили котката в най-тихата стая, за да е далеч от екшъна. Препоръчително е да сте я сложили в транспортната клетка в случай, че трябва да вземете нещо от същата стая. Няма да е приятно, ако любимеца избяга през входната врата докато хамалската фирма върши работата си. Оставете малко от любимата храна на животното в клетката.

  • Транспортиране
ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДОМА С КОТКА 5

Транспортната клетка е в автомобила и тръгвате на път до новия дом. Ако забележите, че котката изпитва силно безпокойство от пътуването, не се поддавайте на първичния си импулс да отворите клетката за да успокоите любимеца. Той трябва да премине през дискомфортната ситуация. Не забравяйте, че когато едно животно е стресирано, а Вие отворите клетката, то може да отвърне с агресия или да избяга от клетката.

Преместване на дома с котка - на новото място

  • Първоначално въвеждане
преместване на дома с котка изображение 4

Веднага сложете транспортната клетка в най-тихата стая без да я отваряте първоначално. Следва да поставите храната, водата, котешката тоалетна и леглото на подходящо място в стаята. Освен тези жизненоважни принадлежности на котката, разпръснете няколко любими играчки наоколо. Те предразполагат котката да изследва новата територия, тъй като са познати предмети и с тях ще се чувства по-комфортно.

  • Обезопасяване на апартамента
преместване на дома с котка 9

Докато котката е в другата стая се възползвайте да обезопасите останалата част от дома, така че да предотвратите последващи бели предизвикани от любимеца. Кабелите трябва да са внимателно прибрани, както и чупливите предмети – затворени в шкафове. Препоръчително е да приберете обувките, за да не получите неприятна изненада в тях, ако характера на котката Ви не е много благ. Уверете се, че всички прозорци (или комарници) са затворени преди да пуснете рунтавото животно в стаята.

Спазвайте рутината и възнаграждавайте любимеца си с вкусни лакомства на всяка крачка по пътя. И не забравяйте, че ако Вие се чувствате спокойни – а Вашия любимец ще се чувства по същия начин.

Разгледайте услугата ни за Преместване на дома – нека ние се заемем с тежките кашони!