8 Трика за преместване на тежки мебели

Искате да преместите редица тежки мебели удома, но не знаете как и от къде да започнете?

Има начин това да стане дори без счупване на ръка или крак и разходка до спешното. Всичко зависи от подготовката и няколко тънкости които ще научите от тази статия.

Поръчайте една от най-търсените услуги на Ненчовски ЕООД – Преместване на мебели при следващата смяна на дома.

Първи стъпки за преместване на тежки мебели

Изпразнете всички шкафове и рафтове

преместване-1

Най-вероятно искате да си спестите тази част, но е изключително важно да го направите. Освен, че товара ще намалее значително, си спестявате по-нататъшни поразии. Много вероятно е вещите да изпадат при преместването – не Ви трябва нещо подобно. Играйте на сигурно!

Разглобете частите от мебелировката

преместване-на-тежки-мебели-2

Вратички, чекмеджета, рафтове и др. Те допринасят към тежестта на мебелите. Използвайте инструменти и ги демонтирайте. Сложете болтовете и всички останали малки части в прозрачни торбички и ги надпишете, за да знаете кои части за коя мебел са при сглобяването. Благодарение на тази техника оставате с почти двойно по-леки мебели за местене.

Защитете масивните мебели

преместване на тежки мебели фолиране

Макар и да се стараете, случват се грешки. Навярно не искате да надраскате скъпата си трапезна маса, секция или бюро. Увийте мебелите с одеяло и ги уплътнете с прозрачно фолио. Даже да ударите някъде тежкия предмет, няма да има големи щети по него. Това се нарича застраховане от повреди!

Купете плъзгачи за тежки мебели

плъзгачи за преместване на тежки мебели 4

Кръгли плъзгачи за мебели – страхотно помощно средство в случая. Това са прости елементи които се поставят под мебелите. След като са прикрепени към долната им част, мебелите са изключително подвижни и бързо могат да бъдат преместени. Съществуват плъзгачи за различни типове повърхност – плочки, паркет, ламинат, килим и др.

Техники за преместване на тежки мебели

Не вдигайте - плъзгайте

преместване на тежки мебели 5

Служете си с плъзгане, за да придвижите тежката мебел. При гладка настилка като паркет, използвайте хавлия, за да намалите сцеплението. Ако настилката не е гладка (килим или мокет), подложете гланцов кашон под шкафа или секцията която искате да преместите. По този начин ще успеете да изместите благополучно товара.

Повдигайте с краката си

вдигане-на-мебелировка

Плъзгането и дърпането са добра техника преди да стигнете до праг на врата или стъпало/а. В тази ситуация се изисква различен подход. Тук от значение е да вдигнете тежестта с краката (коленете) си, а не с гърба си. Приклекнете – не се навеждайте при първоначалното повдигане. Така, напрежението пада върху краката и ръцете, не върху гърба Ви.

Използвайте колани за повдигане

преместване-на-тежки-мебели-7-1

Този комплект колани за повдигане са пригодени за пренасяне на тежки мебели и предмети. За използването им, задължително ще Ви е нужен втори човек. Това просто приспособление позволява пренасяне на изключително голямо тегло, тъй като разпределя тежестта правилно по тялото. Работата в екип никога не е била по-лесна!

Завъртайте мебелите около ъглите

преместване-на-тежки-мебели-8

При наближаване на ъгъл или завой, една от най-добрите техники която ще спаси любимия Ви предмет от драскотини е внимателното завъртане около ъгъла.  Ако става въпрос за диван, го обърнете на една страна, за да заеме формата на буквата “L”. В тази позиция ще успеете много лесно да завъртите дивана около ъгъла без да опре в стената или вратата.

Благодарение на тези трикове можете да се справите самостоятелно (и чрез помощта на приятел) с преместване на тежки мебели във Вашия дом или офис. Всяка работа си има тънкости – научете ги и действайте!

Разгледайте подробна информация за услугата Преместване на мебели. Възползвайте се от нашите намаления!